Περιβαλλοντική άδεια σε δέκα ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης

Δέκα ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης πήραν σήμερα περιβαλλοντική αδειοδότηση για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δέκα σταθμοί είναι: Κοσμοράδιο, Republic, Μήνυμα, Libero, Velvet, Ακρίτες του Πόντου, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός, VFM και Ζοο.

Οι αδειοδοτήσεις δόθηκαν, έπειτα κι από τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο «πάρκο κεραιών» του Χορτιάτη (ύψωμα «Κολοσύρτης») για τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα τέλη του προηγούμενου Απριλίου. Τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν είναι κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, οι δέκα σταθμοί νομιμοποιούν τις κεραιοδιατάξεις τους, ενώ όπως είπε η εκπρόσωπος του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Μινοπούλου, οι μετρήσεις έγιναν στο συγκεκριμένο χώρο και σε διαφορετικές θέσεις, όμως δε διαπιστώθηκαν υπερβάσεις των ορίων.

Αντιρρήσεις για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν υπήρξαν, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας από τους λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη περίπου οι 20 έχουν καταθέσει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και 14 από αυτούς πήραν τις άδειες. Η διαδικασία προέβλεπε την κατάθεση των μελετών μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί παράταση.

Εκτός της συμπολίτευσης και η επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Χρυσούλα Παλιαδέλη, δήλωσε θετική στην αδειοδότηση των δέκα σταθμών, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θεόδωρος Ιγνατιάδης, ψήφισε λευκό. Η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», Νιόβη Παυλίδου, δήλωσε επίσης θετική στην προσπάθεια να μπει μια τάξη στο ραδιοφωνικό τοπίο και να χαρτογραφηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, ενώ ζήτησε περισσότερους αιφνιδιαστικούς ελέγχους, αλλά και την απόσυρση τυχόν εξοπλισμού που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση