Περιβαλλοντική αδειοδότηση για την ΕΕΛ Ρόδου

Με απόφαση του Υπουργού Π.ΕΝ. (ΔΙΠΑ, Α.Π. οικ. 32074, 27/6/2016), Πάνου Σκουρλέτη, αδειοδοτήθηκε το μεγαλύτερο νησιωτικό έργο επεξεργασίας λυμάτων. Πρόκειται για την αδειοδότηση των έργων επέκτασης και αναβάθμισης της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Ρόδου (ΕΕΛ) καθώς και των απαραίτητων έργων αναβάθμισης της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Βοθρολυμάτων Ρόδου (ΕΕΒ). Η υφιστάμενη ΕΕΛ Ρόδου έχει κατασκευασθεί για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων ισοδύναμου πληθυσμού 120.000 κατοίκων ενώ η ΕΕΒ έχει κατασκευασθεί για την επεξεργασία ημερήσιας παροχής 1.600m3/d.

Με τα  προτεινόμενα έργα αναβάθμισης και επέκτασης, η ΕΕΛ θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται και να επεξεργάζεται τα λύματα 210.000 κατοίκων ενώ η δυναμικότητα της ΕΕΒ αυξάνεται σε 2.000 m3/d.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΕΠΤΑ ΑΕ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, η εταιρεία συμμετείχε στην υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΕΛ ΡΟΔΟΥ» ως μέλος μιας ευρύτερης σύμπραξης μελετητών με εκπρόσωπο το μελετητικό γραφείο ΡΟΙΚΟΣ ΑΕ, με κύριο αντικείμενο την εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου. Επόμενο βήμα αποτελεί η  άμεση ολοκλήρωση  της προμελέτης και των τευχών δημοπράτησης, ώστε το έργο να καταστεί πλήρως ώριμο ώστε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το  ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση