Περιορισμένη χιονοκάλυψη στις Άλπεις

Ο Οκτώβριος χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη στην Ευρώπη, με υψηλές θερμοκρασίες, ελάχιστες βροχοπτώσεις και περιορισμένες συγκεντρώσεις χιονιού  στις Άλπεις,  λόγω της κυριαρχίας του αφρικανικού αντικυκλώνα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι στις Άλπεις παρατηρούνται ελάχιστες συσσωρεύσεις χιονιού, όπως φάνηκε από τον δορυφόρο Sentinel-3 του Copernicus στις 27 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ξηρασίας της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης Copernicus, μέρος της κοιλάδας του Πάδου συνεχίζει να βρίσκεται σε «συναγερμό» λόγω ξηρασίας. Όμως, η κατάσταση λόγω της ξηρασίας είναι κρίσιμη σε ολόκληρη σχεδόν την ήπειρο.

Εξαιρετική ζέστη καταγράφεται στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.Σε αρκετές περιοχές της Γαλλίας έσπασαν τα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας  για τον Οκτώβριο.Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου,  στη Γερμανία ο υδράργυρος έδειξε 28,7 βαθμούς Κελσίου. Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και στην Ελβετία με 27,4 βαθμούς Κελσίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση