«Περιοχή χωρίς πλαστικό» θα γίνει το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

«Περιοχή χωρίς πλαστικό» θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα δείξουν έμπρακτα ότι επιθυμούν να συμβάλουν στον αγώνα για τον περιορισμό του πλαστικού.

Ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Περιορίζουμε το πλαστικό, υπάρχει εναλλακτική επιλογή» όπου θα διανεμηθούν δείγματα βιοδιασπώμενων ειδών εστίασης από την εταιρεία «ΑΝΘΗΣ ΟΕ».

«Επιθυμούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα για τον περιορισμό του πλαστικού στους χώρους του αστυνομικού μεγάρου. Ο αυξανόμενος ρυθμός της πλαστικής ρύπανσης έχει σημάνει πλέον κόκκινο συναγερμό με την απαίτηση για μια αντίστροφη πορεία να αποτελεί επιτακτική ανάγκη», είπε στη Greenagenda.gr ο Πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αποστόλου.

Η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 11:00 στον χώρο του αμφιθεάτρου του Α.Με.Θ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

-Ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Κρεμλής

-Ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Χρυσάφης.

-Η εκπρόσωπος της εταιρείας βιοδιασπώμενων προϊόντων «ΑΝΘΗΣ Ο.Ε» Ελένη Ανθή

-Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Staramaki» όπου κατασκευάζεται το πρώτο σταρένιο καλαμάκι Στέφανος Καμπέρης

Ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιβαλλοντικών προβλημάτων της εποχής μας, ίδρυσε, πριν από λίγο καιρό, την 1η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αστυνομικών στη χώρα ελπίζοντας, με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει και την αστυνομική κοινότητα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την ημερίδα αυτή οι αστυνομικοί επιδιώκουν την προώθηση της πρότασής τους για την απαγόρευση διάθεσης των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και της αντικατάστασής τους με κατάλληλα βιοδιασπώμενα πλαστικά, ως άλλωστε επιβάλλει και η Οδηγία 2019/904 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πρέπει να μεταφερθεί στο εθνικό μας δίκαιο έως την 3η Ιουλίου 2021.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση