Πιλοτική εφαρμογή ευφυούς άρδευσης του πράσινου στη Νάουσα

Του Νίκου Αβουκάτου

 Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου Νάουσας που αφορά στο σύστημα ευφυούς άρδευσης για την διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού σε χώρους πρασίνου και κοινόχρηστους χώρους του δήμου, συνολικού  προϋπολογισμού  233.494  ευρώ.

 Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αυτή, αφορά στην προμήθεια ολοκληρωμένου, κεντρικά διαχειριζόμενου συστήματος αυτοματοποιημένης άρδευσης, το οποίο θα αναβαθμίσει τις υφιστάμενες υποδομές και θα συμβάλλει στην βελτίωση των χώρων αστικού πρασίνου του Δήμου, καθώς επίσης θα μειωθεί και η αλόγιστη κατανάλωση νερού μέσω της εξοικονόμησης σε ενέργεια και νερό. Σύμφωνα με τον Δήμο Νάουσας η εξοικονόμηση νερού  θα ανέλθει σε ποσοστό έως 80%.

Τα σημεία στα οποία αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος δράσης του Δήμου σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος είναι:

-Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

-Άλσος Αγίου Νικολάου

-Γήπεδο Νάουσας

-Πλατεία Καρατάσιου

-Γήπεδο Αγγελοχωρίου

-Άνω Ζερβοχώρι

 Σταδιακά, γίνεται προσπάθεια ένταξης όλων των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και πλατειών σε αντίστοιχα προγράμματα, ώστε να εφαρμοστεί καθολικά το σύστημα τηλεμετρίας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος. 

Με αφορμή  την έγκριση από το Πράσινο Ταμείο του συστήματος ευφυούς άρδευσης σε χώρους αστικού πρασίνου o δήμαρχος  της Η.Π. Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας δήλωσε στη Greenagenda.gr ότι «η έγκριση από το Πράσινο Ταμείο του ευφυούς συστήματος άρδευσης σε χώρους αστικού πρασίνου και σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας, αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την εξοικονόμηση σε ενέργεια και νερό.Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια ολοκληρωμένου, κεντρικά διαχειριζόμενου συστήματος αυτοματοποιημένης άρδευσης, το οποίο θα αναβαθμίσει τις υφιστάμενες υποδομές και θα συμβάλλει στην βελτίωση των χώρων αστικού πρασίνου του δήμου».

 Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας, σταδιακά θα ενταχθούν  όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και πλατειών σε αντίστοιχα προγράμματα, ώστε να εφαρμοστεί καθολικά το σύστημα τηλεμετρίας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση