Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Κατερίνας Ζωγράφου, με αφορμή, όπως αναφέρει, τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά εμφάνισης λύκων σε κοινότητες της Βόρειας Χαλκιδικής, καθώς και κρούσματα επίθεσης σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Στην επιστολή της, η κ. Ζωγράφου ζητεί από τον υπουργό την επανεξέταση της διαχείρισης των κρίσιμων συγκεντρώσεων λύκων, καθώς και τη στήριξη των κτηνοτρόφων, για την υλοποίηση επενδύσεων σε μέτρα πρόληψης, για τον περιορισμό των απειλών προς το ζωικό κεφάλαιο.
Διαβάστε ακόμη: Οι λύκοι έκαναν ξανά σπίτι τους την Πάρνηθα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής αναφορικά με το ζήτημα, η επέκταση της παρουσίας των λύκων εκτός του ενδιαιτήματός τους, εντός οικισμών, η αρπαγή κτηνοτροφικών ζώων, οι επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα, έχουν δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις σε αυτές τις περιοχές, προκαλώντας ανησυχία και φόβο σε κατοίκους, κτηνοτρόφους, επισκέπτες και περιηγητές των δασών της Χαλκιδικής.
*Φωτογραφία αρχείου