«Πλαστική σακούλα; Όχι, ευχαριστώ», στην Έδεσσα

του Νίκου Αβουκάτου

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με σύνθημα «Πλαστική σακούλα; ΟΧΙ, ευχαριστώ», πραγματοποιεί εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό τον περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας. Σε συνεργασία με όλους τους δήμους, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας, εκπαιδευτικούς και τα σούπερ μάρκετ στις έδρες των δήμων, κατά τη διάρκεια των φετινών ανθοεκθέσεων, έχουν προγραμματιστεί δράσεις με θέμα τη κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Μετά την ανθοέκθεση στα Γιαννιτσά, σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου, στην Έδεσσα, στο πάρκο των καταρρακτών θα γίνει ενημέρωση του κοινού με βίντεο και φυλλάδια ενώ θα διατεθούν 1.000 πάνινες  σακούλες.

Ακόμη, στις 27 Μαΐου προγραμματίστηκε μια κεντρική εκδήλωση με την παρουσία ομάδων μαθητών οι οποίοι θα βρίσκονται από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι έξω από καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ όπου θα  προσφέρουν στους πελάτες πάνινες σακούλες.

«Έχει γίνει η απαιτουμένη συνεννόηση για τη συγκεκριμένη δράση. Θέλουμε να δοθεί περισσότερη δημοσιότητα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε περιβαλλοντικά ζητήματα ώστε να αποκτήσουμε την ανάλογη παιδεία», τόνισε ο Γιάννης Χατζόγλου, αντιδήμαρχος καθαριότητας, πράσινου, ανακύκλωσης και καθημερινότητας του πολίτη, του Δήμου Έδεσσας.

Η υπεύθυνη λειτουργίας ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών Σοφία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια. Υπήρξε δημόσια διαβούλευση με τους δήμους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, τη Περιφερειακή Ενότητα, τους εκπαιδευτικούς, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και ένας συντονισμένος σχεδιασμός δράσης για τον Απρίλιο και το Μάιο. Σημαντική ήταν η συμβολή του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη», και υπογράμμισε ότι «η Πέλλα προετοιμάζεται να υποδεχθεί αυτήν παγκόσμια τάση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας. Πλέον ο κόσμος ενημερώνεται και ενδιαφέρεται και πιστεύω ότι φυτεύουμε τους σπόρους για να συνεχιστεί η εκστρατεία ενημέρωσης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση