ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 26Η AGROTICA

Το σημαντικότερο σημείο συνάντησης του αγροτικού κόσμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η 26η έκθεση AGROTICA, δεν συγκεντρώνει μόνο πάνω από 1.500 εκθέτες, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που προδιαγράφουν το μέλλον της γεωργίας.

Η AGROTICA, που πραγματοποιείται από τις 28-31 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πλαισιώνεται από πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών».

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., υλοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός στις 30-31 Ιανουαρίου (η είσοδος είναι ελεύθερη)

Υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η Ελληνική Εταιρία Επιστήμης Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) και χορηγός η βιομηχανία YARA.

Τις εργασίες του θα ανοίξει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ τη “σκυτάλη” θα πάρουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, καθηγητές ανώτατης εκπαίδευσης, γεωπόνοι κα, οι οποίοι θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της καλλιέργειας των οπωροκηπευτικών.

Η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσω των συστημάτων ποιότητας στον αγροδιατροφικό τομέα, οι κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η έρευνα και καινοτομία στην ποιότητα καρπών οπωροφόρων δένδρων, η διαχείριση μη εμπορεύσιμων τροφίμων, υπολειμμάτων φρούτων και λαχανικών στο χωράφι, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα του συνεδρίου (το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση: http://agrotica.helexpo.gr/el/conference).

Εκτός από το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν:

Στις 28 Ιανουαρίου (Σ.Κ. Ν. Γερμανός), το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: Προοπτικές ανάπτυξης της μελισσοκομίας για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας (το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση: http://agrotica.helexpo.gr/el/melissokomia ).

Στις 29 Ιανουαρίου (Αίθ. Αιμ. Ριάδης) η ΔΕΘ-HELEXPO και η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ συνδιοργανώνουν την ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές προκλήσεις για μια βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα» (το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση: http://agrotica.helexpo.gr/el).

Επίσης, ο  Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων διοργανώνει ημερίδα, στις 30 Ιανουαρίου (Σ.Κ. Ν. Γερμανός) με θέμα: «Λίπασμα...Η Τροφή της Τροφής μας» (το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση: http://agrotica.helexpo.gr/el/lipasma ).

Tέλος στις 31 Ιανουαρίου (Σ.Κ. Ν. Γερμανός) θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Εξέλιξη-Προκλήσεις-Προοπτικές», την οποία συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-HELEXPO και η Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι οµιλητές θα είναι ειδικοί επιστήµονες, αναγνωρισµένοι τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στο αντικείµενο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση: http://agrotica.helexpo.gr/el/imerida ).

Το πλήρες πρόγραμμα όλων των παράλληλων εκδηλώσεων θα το βρείτε στη διεύθυνση: http://agrotica.helexpo.gr/el/paralliles

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση