Πνίγονται από τον καπνό γειτονιές της χώρας

Το κόκκινο  χτυπούν τα αιωρούμενα σωματίδια .Πριν από λίγες ημέρες   δεχθήκαμε στην  greenagenda.gr  το  δελτιο  τύπου  της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησιας . Με αυτό τα μέλη  της κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για τα αυξημένα  επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη του Βόλου. «Είναι πλέον φανερό σε όλους, ότι ο καπνός και τα αιωρούμενα σωματίδια είναι διαρκώς στο κόκκινο και ας μην είμαστε ακόμα στο βαρύ χειμώνα».

Τα παραπάνω  για πολλούς  ίσως  είναι πολυτέλεια  στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο. Εμείς  σίγουρα δεν  θέλουμε  να κρίνουμε κανέναν και περισσότερο δεν μας επιτρέπεται να ζητούμε απαντήσεις, έξαλλου  ο καθένας μας  δίνει λύσεις  όσο και όπως μπορείς. Αυτό που θυμίζουμε  είναι  οι αρχές να κάνουν  τη δουλειά τους και εμείς  οι πολίτες να  προστατέψουμε,  όχι μόνο το περιβάλλον  αλλά  και  την  υγεία μας.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας συστήνει στους πολίτες να κρίνουν με λογική και συναίσθημα το πρόβλημα αυτό. Να χρησιμοποιούν κατά το δυνατόν συστήματα θέρμανσης οικονομικά, που δεν ρυπαίνουν συμβουλευόμενοι για το σκοπό αυτό τους ειδικούς. Από την πολιτεία όμως απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!