Ποδηλατοβόλτα με… ιστορία σε Εύοσμο και Κορδελιό

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, θα έχουν όσοι συμμετέχουν  στη ποδηλατοβόλτα, η οποία θα ξεκινήσει αύριο στις 11 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία Ευόσμου, μπροστά από το Δημαρχείο.

«Ο τόπος στον οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε έχει ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Πολλοί από εμάς, αν όχι οι περισσότεροι, δεν τη γνωρίζουμε. Αξίζει όμως να την ανακαλύψουμε» επισημαίνουν οι  διοργανωτές.

Η ομάδα του ΔΙΑΛΟΓΟΥ, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.), πραγματοποιεί την πρώτη ιστορική διαδρομή – ξενάγηση με τη συνδρομή του ιστορικού Κυριάκου Χατζηκυριακίδη.

Στη δημοτική ενότητα του Ευόσμου, θα γίνει στάση στην Εκκλησία του Αγίου Αθανάσιου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου επί της 28ης Οκτωβρίου, στο Προσφυγικό Σπίτι στη γωνία των οδών Κασσάνδρου και Κολοκοτρώνη.

Στη δημοτική ενότητα Ελευθέριου – Κορδελιού, στάση στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μουσείο Σιδηροδρόμων, στο Ινδικό Νεκροταφείο και, τέλος, στο Στρατόπεδο Ζιάκα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές τα μικρά παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κάποιον ενήλικα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση