Ποινική δίωξη κατά Ρώσου βουλευτή που πόζαρε μπροστά σε 178 νεκρές πάπιες

Ποινική δίωξη άσκησαν οι ρωσικές αρχές κατά βουλευτή ο οποίος φωτογραφήθηκε με φόντο εκατοντάδες νεκρές πάπιες.

Ο Αλεξάντρ Κραμαρένκο, βουλευτής της κρατικής Δούμας για την επαρχία Μαγκαντάν, με το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία», αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της λαθροθηρίας και της πρόκλησης σημαντικής ζημίας.

Τα όργανα επιβολής του νόμου προσδιόρισαν ότι η φωτογραφία με την επιγραφή «Τσουκότκα-2021» στην οποία υπάρχει και το σήμα της καρδιάς, που σχηματίσθηκε με 178 νεκρά πτηνά, τραβήχτηκε στο διάστημα μεταξύ 14-17 Μαΐου σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πόλη Αναντίρ.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της διεύθυνσης φυσικών πόρων και οικολογίας της αυτόνομης περιοχής Τσουκότκα, η συνολική ζημία από το παράνομο κυνήγι πάπιας υπερέβη τα 700.000 ρούβλια» (8.124 ευρώ), αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ανακριτικής επιτροπής.

Στα μέσα Ιουνίου, ένας από τους αναγνώστες της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, η οποία ανέδειξε το θέμα, αποκάλυψε ότι ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία λαθροκυνηγός, που πόζαρε με φόντο τα νεκρά πουλιά, είναι ο βουλευτής της «Ενιαίας Ρωσίας», Αλεξάντρ Καρμαρένκο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν αρχίσει η κυνηγετική περίοδος. Ο ίδιος ο Καρμαρένκο ισχυρίσθηκε ότι η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας με photoshop. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα , παρά τις εξηγήσεις που έδωσε, το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» ανέστειλε την ιδιότητά του ως μέλους του, έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Το Μαγκαντάν είναι ρωσικό λιμάνι στην Οχοτσκική Θάλασσα (ΒΔ Ειρηνικός), 5.900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Πηγή: Protagon.gr

*Η επίμαχη φωτογραφία του Αλεξάντρ Κραμαρένκο με τις νεκρές πάπιες |Instagram

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση