Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιάθου: Υπέρ μιας μαρίνας ήπιας μορφής

Η αναγκαιότητα της υλοποίησης μαρίνας είναι  κατανοητή  αλλά με προδιαγραφές και τρόπο δόμησης τέτοιο που να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του νησιού μας αναφέρεται   σε  ανακοίνωση  του  το Δ.Σ του πολιτιστικού  συλλόγου «Η ΣΚΙΑΘΟΣ».Με  αφορμή την πιθανή υλοποίηση της «γενικής  διάταξης προτεινόμενων παρεμβάσεων στο βόρειο λιμένα που προωθεί το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.  στην ανακοίνωση   τονίζεται ότι  η εγκριθείσα και δημοσιευθείσα (ΦΕΚ799/Δ/8.11.1999) μελέτη για την κατασκευή μαρίνας, είναι μια ογκώδης κατασκευή η οποία είναι απαγορευτική διότι βεβηλώνει πλήρως την όψη του λιμανιού της Σκιάθου (ενδεικτικά προβλέπει κατασκευή κτηρίων 3500μ2 εντός του λιμένα της Σκιάθου) αλλά και γιατί το ύψος του προϋπολογισμού υλοποίησής της είναι απαγορευτικό για οποιονδήποτε σοβαρό επενδύτη.

Ακόμη, υπογραμμίζεται  η σημασία  του έργου κατασκευής  της μαρίνας με σκοπό   την  αύξηση της τουριστικής κίνησης ιδιαίτερα για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, που δυστυχώς τα τελευταία έτη έχει συρρικνωθεί σε σχεδόν τρεις μήνες.Με την  κατασκευή της θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα συμβάλουν  στην  ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

«Πέρα όμως από τη νέα μελέτη κατασκευής μαρίνας, που επιτάσσουν άλλωστε και οι σύγχρονοι περιβαλλοντικοί όροι,  θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια σε ότι αφορά στην επιλογή του υποψήφιου επενδυτή, ο οποίος θα πρέπει να υποχρεωθεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και τις ανάγκες του τόπου μας. Για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα όμως, θα πρέπει να κατασκευαστεί μια μαρίνα ήπιας μορφής και παραδοσιακού χαρακτήρα πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δραστηριότητες του νησιού μας διατηρώντας όμως τον χαρακτήρα του και όχι να τον αλλάξουμε αστικοποιώντας τον με μια  μαρίνα που θα θυμίζει μεγαλούπολη» επεσήμανε  ο Γιώργος Διολέττας, μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!