Πολύτιμοι υδάτινοι πόροι προστατεύονται στο Οροπέδιο Λασιθίου (φωτο)

Πολύτιμοι υδάτινοι πόροι προστατεύονται στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, και στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε επιχείρηση στην κορυφή της «Δίκτης» σε υψόμετρο 2.000 περίπου μέτρων, προκειμένου να «διασωθεί» το νερό της πηγής που βρίσκεται κάτω από την κορυφή «Σπαθί».

Η επιχείρηση η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου (Ε.Ο.Σ. Αγίου Γεωργίου) και την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο, ο οποίος επισημαίνει πως «τα τελευταία χρόνια μετά από βλάβη στην σωλήνα μεταφοράς του νερού από την πηγή προς το χωριό 'Αγιος Γεώργιος του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και λόγω του δύσβατου της περιοχής, το νερό χανόταν στα γκρεμνά της «Δίκτης». Ο σχεδιασμός υλοποιήθηκε με επιτυχία, και τώρα, διπλάσια ποσότητα νερού εμπλουτίζει την δεξαμενή ύδρευσης του Αγίου Γεωργίου».

fdbhpido5

«Με την καλή συνεργασία που έχουμε με τους φορείς, το ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά και τις υπηρεσίες, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και φέρει εις πέρας ενέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον, τη φύση, και το μοναδικό δώρο της που είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά, το νερό», αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ευχαριστώντας όσους συνέργησαν εθελοντικά για να φέρουν σε πέρας με επιτυχία τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

fdbhpido4 fdbhpido2 fdbhpido1

Πηγή φωτογραφιών: facebook.com/eoslasithi/

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση