Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιά σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία.

Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, υψηλός (κατηγορίας 3) είναι ο κίνδυνος για τον Νομό Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

χαρτης (571 x 600)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση