Πού άνοιξε το πρώτο σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημόσιο χώρο λειτουργεί πλέον στη Θεσσαλονίκη. Ανήκει στο Δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ, έχει τοποθετηθεί σε κλειστό χώρο στάθμευσης απέναντι από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Κ.Καραμανλή, ένας σταθμός που διαθέτει την τεχνολογία για να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών.

Την ανακοίνωση για τη λειτουργία του πρώτου τέτοιου σημείο έκανε ο Δημήτρης Μιχαρικόπουλος, Δ/ντης Εταιρείας FORTISIS μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο «πρώτος δημόσια προσβάσιμος σταθμός φόρτισης που μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους τύπους ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να παράσχει μια ποιοτική, ασφαλή και γρήγορη φόρτιση».

22

Σύμφωνα δε με τον κ. Μιχαρικόπουλο, στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα 20 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ έχει αρχίσει η πώληση τους με παρουσία μοντέλων εταιρειών με πλήρη ηλεκτρική κίνηση σε εκθέσεις αυτοκινήτων της πόλης και «οι εξελίξεις δείχνουν ότι πολύ σύντομα οι ανάγκες και σε υποδομές θα αυξηθούν αντίστοιχα».

Ο ειδικός αυτό σταθμός φόρτισης λειτουργεί με συνδρομή, χρήση πιστωτικών καρτών ή εναλλακτικά με ειδική εφαρμογή για κινητά και φορητές συσκευές και μπορεί να φορτίσει γρήγορα ένα ΙΧ αυτοκίνητο ακόμη και με κλείσιμο ηλεκτρονικού «ραντεβού». Το σημείο είναι το πρώτο στη Θεσσαλονίκη ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μιχαρικόπουλο, σχεδιάζεται η τοποθέτηση άλλων δύο δημόσιων σημείων φόρτισης, σε χώρους κλειστής στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στόχος του δικτύου είναι τα σημεία ηλεκτρικής φόρτισης να φτάσουν ακόμη και τον αριθμό των 20 στην πόλη σε διάστημα ενός έτους από σήμερα και ανάλογα με τη ζήτηση.

33

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.