Πού απονεμήθηκαν τα βραβεία Ecomobility και Free Mobility για το 2016

Σε ένα «γεμάτο και πολύ ζωντανό» Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, οι μαθητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα γιόρτασαν μαζί το κλείσιμο της Εκστρατείας Ecomobility και της Εκστρατείας Free Mobility.

Η φρεσκάδα των εφήβων το γέλιο και η χαρούμενη διάθεσή τους, χρωμάτισε ιδιαίτερα την Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος έκανε την απονομή του βραβείου στην ομάδα με την καλύτερη εργασία, που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Κύρτσο.

Η εργασία που πήρε το κορυφαίο βραβείο για τις προτάσεις Οικολογικής Μετακίνησης της περιόδου 2015-16 ήταν της ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά. Οι μαθητές και ο καθηγητής τους θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τα ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Η εργασία που έλαβε το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY, για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας του EEEEK Τρικάλων.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο πλούσιες σε δημιουργίες και φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών.

Τα Βραβεία, κατά σειρά και κατηγορία είναι :

Εκστρατεία ECOMOBILITY :

Βραβείο Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση
1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια Αττικής
2ο Βραβείο: 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης
3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας
Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
1ο Βραβείο: Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μαρούσι Αττικής
3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Μυγδονίας, Ωραιοκάστρο Θεσσαλονίκης
Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Φαρών
2ο Βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα
Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Μυγδονίας, Ωραιοκάστρο Θεσσαλονίκης
2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Κατερίνη
3ο Βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου
2ο Βραβείο: Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα.

Εκστρατεία FREE MOBILITY :

Βραβείο Εργασίας για την Ανεμπόδιστη και Ελεύθερη Μετακίνηση
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Τρικάλων
2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας
Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Κορίνθου
2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Αχαΐας
Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Σερρών
2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
3ο Βραβείο: 1ο ΤΕΕ Ε.Α. Λάρισας
Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: 1ο ΤΕΕ Ε.Α. Λάρισας
2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Τρικάλων
3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας
Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: ΕΠΑΛ Ε.Α. Ηρακλείου Κρήτης
2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας
3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας

Το Βραβείο για την καλύτερη Συνδιοργάνωσης στην Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16, απονεμήθηκε στον Δήμο Ορεστιάδας, με δεύτερο τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και τρίτο τον Δήμο Λευκάδας.

Στους μαθητές και συντελεστές της Εκστρατείας έστειλε μήνυμα, με βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της Τελετής, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ο οποίος θα φιλοξενήσει τη νικήτρια ομάδα στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο.

Την τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησε ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος χαιρέτισε τους μαθητές και τόνισε τη σοβαρότητα των προτάσεών τους και την ανάγκη να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις πόλεις. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορων και Δικτύων, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που παρακολούθησαν τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16.

Την Τελετή φιλοξένησε το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και φωτογραφικό υλικό από την Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16, θα είναι διαθέσιμα στη σελίδα facebook της Εκστρατείας που έχει δημιουργήσει το ECOCITY.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση