«Πράσινα Σημεία» αποκτούν Ζάκυνθος και Κέρκυρα

του Νίκου Αβουκάτου

«Πράσινα σημεία» σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα- Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, στον Πρωτογενή τομέα και στον τομέα Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Φοντάνα, αναμένεται η έγκρισή τους από τα αρμόδια όργανα για χρηματοδότηση της πρότασης.

«Ήδη, υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τους δύο δήμους που θα υλοποιήσουν τα έργα δημιουργίας των "πράσινων σημείων"», επισήμανε στη Greenagenda.gr o κ. Φοντάνας.

Συγκεκριμένα, στο Πράσινο Σημείο θα παραδίδονται από τους κατοίκους, επιχειρηματίες κλπ, υλικά και προϊόντα που δεν τα χρειάζονται, τα οποία θα αποθηκεύονται προσωρινά σε κατάλληλα αποθηκευτικά μέσα (κλειστά και ανοικτά containers, κάδοι, κ.α.) και θα προωθούνται για περαιτέρω επεξεργασία, τελική διαχείριση, ανακύκλωση ή/και τελική διάθεση.

Ειδικότερα, θα γίνεται:

- Συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών σε ξεχωριστούς κάδους ανά είδος ανακυκλώσιμων (χαρτί-πλαστικό-γυαλί-μέταλλα-λαμπτήρες-ηλεκτρικές συσκευές κλπ)

- Συλλογή και Διαχωρισμός άλλων ειδών  (έπιπλα, ρουχισμός, είδη οικιακής χρήσης κ.α.): Παράδοση από τους δημότες, ειδών όπως έπιπλα, ρουχισμός, είδη οικιακής χρήσης, που είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας,

- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η κατασκευή μικρής κλίμακας «Πράσινου Σημείου ανακύκλωσης - ανάκτησης υλικών» σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κέρκυρας, σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 339 τμ.

Για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων η Κέρκυρα θα χρηματοδοτηθεί με 200.000 ευρώ, ενώ η Ζάκυνθος με 100.000 ευρώ.

Στη Ζάκυνθο, για το Πράσινο Σημείο, θα δοθεί προτεραιότητα στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και ένα δεύτερο, στις παρυφές της πόλης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση