Πράσινες λύσεις σε είδη εστίασης και σακούλες που γίνονται λίπασμα

Υλικά που βιοαποικοδομούνται και γίνονται λίπασμα διαθέτει στους καταναλωτές η εταιρεία ΑΝΘΗΣ Ο.Ε. (www.anthis.com.gr). Απαλλασσόμενα από το περιβαλλοντικό τέλος, αποτελούν την ιδανική εναλλακτική λύση έναντι των πλαστικών προϊόντων.

Μια σειρά από είδη τα οποία είναι ανθεκτικά και φέρουν μία σημαντική περιβαλλοντική και αειφορική αξία έρχονται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της αγοράς εστίασης, φιλοξενίας, μεταφοράς και συσκευασίας, όπως:

  • Είδη εστίασης μίας χρήσης (S.U.P.)
  • Σακούλες απορριμμάτων κατάλληλες για διαφοροποιημένη συλλογή αποβλήτων (4 ρεύματα),
  • Σακούλες ταμείου* (μεταφοράς προϊόντων), άμεσης επαφής με τρόφιμα και ατομικές,
  • Συσκευασίες βιομηχανίας πώλησης και διανομής τροφίμων,
  • Ρολά λαχανικών και φρούτων,
  • Συσκευασίες μη διατροφικών ειδών.

*Η σακούλα έχει ταξινομηθεί και φέρει πιστοποίηση για τη χρήση και την αντοχή της από τον φορέα CSI ως "High Performance Bag" σύμφωνα με το Πρότυπο UNI 11415:2011.

«Η επανάσταση της Πράσινης Χημείας εισήγαγε τα βιολογικής βάσης πολυμερή τα οποία παράγονται από ανανεώσιμες φυτικές πηγές, διαθέτοντας τέτοια δομή ώστε να βιο-αποικοδομούνται και να λιπασματοποιούνται επιτρέποντας έτσι την απόρριψή τους στα οργανικά απόβλητα και προσφέροντας μια αποτελεσματικότερη λύση αντικατάστασης του παραδοσιακού πλαστικού που παράγεται κυρίως από πετροχημικά και επιβαρύνει το περιβάλλον», λέει στη Greenagenda.gr ο Αθανάσιος Aνθής, ιδρυτής της εταιρείας ΑΝΘΗΣ Ο.Ε..

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των ειδών που διαθέτει η ANΘΗΣ Ο.Ε., όπως Mater-Bi®, Ingeo™ P.L.A., Crystallized Ingeo™ P.L.A., Πολτός ή Ίνα κυταρρίνης, Βιοπολυμερές πεπιεσμένο χαρτί, φέρουν ιδιότητες που επιτρέπουν τη βέλτιστη διαχείριση οργανικών αποβλήτων, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη Ενάρετων Συστημάτων, με σημαντικά πλεονεκτήματα σε όλο τον κύκλο παραγωγής-κατανάλωσης-διάθεσης (λιγότερες μη-ανανεώσιμες πηγές, κατανάλωση ενέργειας, εκπομπές CO2).

«Τα χαρακτηριστικά χρήσης τους είναι παρόμοια με εκείνα των παραδοσιακών πλαστικών, υπερέχουν όμως αυτών καθώς φέρουν σειρά πιστοποιήσεων, όπως την ιδιότητα της βιοαποικοδόμησης και λιπασματοποίησης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 13432, το σημαντικότερο σημείο αναφοράς για τους παρασκευαστές τεχνικών υλικών, Δημοσίων Αρχών, Κομποστοποιητών, Πιστοποιητών και Καταναλωτών», τονίζει ο κ. Ανθής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση