Πράσινες τέντες made in Greece θα αξιοποιούν τη βροχή (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Η Sevensun είναι ελληνική εταιρεία με έδρα την Αθήνα που παράγει συστήματα σκίασης αλουμινίου και εφαρμόζει πρακτικές ορθής διαχείρισης των αποβλήτων, ενώ δεν κάνει κατασπατάληση του νερού κατά την παραγωγική διαδικασία.

«Το νερό που απαιτείται στη διαδικασία παραγωγής υπόκειται επεξεργασία, επαναχρησιμοποιείται συνεχώς και έτσι εξοικονομούμε φυσικούς πόρους», επισήμανε μιλώντας στη Greenagenda.gr η CEO της εταιρείας Sevensun, Μαρία Μιχελάκη.

Το επόμενο σημαντικό βήμα της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του βρόχινου νερού. Ειδικότερα, τα συστήματα σκίασης θα διαθέτουν υποδοχείς για τη συλλογή του νερού που θα αξιοποιείται για την κάλυψη αναγκών του σπιτιού, όπως το πότισμα του κήπου.

Όσον αφορά τις βαφές, αυτές είναι μηδενικής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αρχικά, οι διαδικασίες επίστρωσης που εφαρμόζονται έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τις λιγότερες δυνατές ποσότητες νερού. Οι τύποι των βαφών που χρησιμοποιούνται είναι απαλλαγμένοι από ρύπους υψηλής προτεραιότητας, όπως βαρέα μέταλλα, ενώ οι πτητικές ουσίες φιλτράρονται από ειδικές συσκευές στον θάλαμο βαφής.

Παράλληλα, η Sevensun εφαρμόζει ένα σύστημα ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, στο οποίο τα υλικά που απαιτούνται στην παραγωγή των τεντών και των σχετικών προϊόντων ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Αυτό ελαχιστοποιεί την ποσότητα των αποβλήτων που παράγονται, ενώ μειώνει και τη ζήτηση για νέες πρώτες ύλες. Η προσέγγιση αυτή αφορά στο σκραπ αλουμινίου, καθώς και το νερό που απαιτείται στη διαδικασία παραγωγής - το οποίο υπόκειται επεξεργασία και επαναχρησιμοποιείται συνεχώς.

«Στο μέτρο του δυνατού, προμηθευόμαστε ανακυκλωμένο αλουμίνιο για την παραγωγή των τεντών αντί να χρησιμοποιούμε νέες πρώτες ύλες. Αυτό μειώνει τη ζήτηση για νέους πόρους καθώς και την ποσότητα των αποβλήτων που παράγονται κατά τη διαδικασία παραγωγής. Η προμήθεια αλουμινίου με υψηλό βαθμό ανακύκλωσης είναι βασική απαίτηση προς τους κεντρικούς προμηθευτές της εταιρείας - και στόχος που συνεχώς κινείται ανοδικά. Το ίδιο ισχύει και για τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στα συστήματα σκίασης, τα οποία και προέρχονται αποκλειστικά από προμηθευτές που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο υλικό», υπογράμμισε η κ. Μιχελάκη.

Εφαρμόζοντας αυτές τις πρωτοβουλίες κυκλικής οικονομίας, η εταιρεία μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, εξοικονομεί πόρους και συμβάλλει ενεργά στην προστασία του κλίματος και σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση