«Πράσινη» βραδιά στη Ραφήνα για τα φετινά Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ (φωτο)

Πλήθος επισήμων παρευρέθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στην απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αναψυχής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σε μια λαμπερή εκδήλωση όπου τιμήθηκε με βραβείο και η GreenAgenda.gr, στην κατηγορία Ιστοσελίδας – Διαδικτυακής Ενημέρωσης.

Τα Βραβεία απονεμήθηκαν σε διπλωματικές εργασίες, σε επιστήμονες και επιστημονικές ομάδες, σε οργανισμούς και φορείς για τα έργα τους, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά, έντυπα αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές  για τη προβολή θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, και βέβαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς ανέφερε ότι «για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής και πολυχώρου για την τελετή απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017. Πρόκειται για μια σημαντική, πανελλαδικής εμβέλειας, εκδήλωση, που αναδεικνύει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος».

Μεταξύ άλλων, βραβείο περιβαλλοντικού έργου απέσπασε το «πράσινο» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου πριν από λίγους μήνες η διοίκηση με τους γιατρούς και εθελοντές πραγματοποίησαν εκτεταμένη δενδροφύτευση στις εγκαταστάσεις του. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, σχεδιάζεται σε μια έκταση 90 στρεμμάτων να δημιουργηθεί ένα πάρκο υγείας μοναδικό και πρωτότυπο με θεματικές ενότητες, όπως θεραπευτικούς κήπους.

Έπαινος δόθηκε και στην 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου για την συγκινητική και εντυπωσιακή διάσωση 20 σπάνιων αλόγων τον περασμένο χειμώνα.

Ακόμη, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβαν το βραβείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τη λειτουργία της 1ης θερινής ακαδημίας εθελοντών εκπαιδευτών.

Ο δήμαρχος Πέλλας Δημήτρης Γιάννου παράλαβε το βραβείο για το σημαντικό έργο βελτίωσης ποιότητας ζωής στον δήμο, που αφορά την ανάπλαση δύο πλατειών και του κεντρικού άξονα που συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό με το κέντρο της πόλης και τις μεταξύ τους συνδετήριες οδούς.

dav

Το βραβείο για το έργο ζωής αφιερωμένο στο περιβάλλον απονεμήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη στον Δρ. Αθανάσιο Κουτρούμπα ο οποίος ευχαρίστησε το Ecocity για την τιμητική διάκριση του εντομολογικού μουσείου του Βόλου. Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης εξήρε το έργο του κ. Κουτρούμπα.

dav

Ο Πρόεδρος του Εcocity Θάνος Ζαφειρόπουλος, στον επίλογο της ξεχωριστής βραδιάς, τόνισε ότι «τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δίνουν αυτήν την επιβράβευση σε όσους το αξίζουν, εδώ και 13 χρόνια».

Μια νέα εξέλιξη στα Βραβεία θα είναι από την επόμενη χρονιά το Αντιβραβείο σε οποιονδήποτε δεν σέβεται το περιβάλλον. Όπως είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος, το συγκεκριμένο βραβείο δεν θα δίνεται κατά τη διάρκεια της τελετής αλλά θα ανακοινώνεται. Η ονομασία του; «ΠΡΑΣΑ».

Η αυλαία στην εκδήλωση έπεσε με μια αναμνηστική φωτογραφία όλων όσων βραβεύτηκαν στα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017.

Το 2018 η τελετή βράβευσης αποφασίστηκε να γίνει στη Μήλο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση