«Πράσινο» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στο Λιβάδι

Περίπου 700.000 ευρώ για σημαντικές κτηριακές αναβαθμίσεις, εγκρίθηκαν με την ένταξη της πρότασης του Δήμου Θέρμης με τίτλο «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης για την εξοικονόμηση ενέργειας συγκροτήματος κτηρίων στο Λιβάδι».
Συγκεκριμένα, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 693.353,05 ευρώ, αφορά σημαντικές παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος στο Λιβάδι. Όπως αναφέρει ο δήμος Θέρμης, «οι εντατικές προσπάθειες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού  και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα,  την έγκριση ένταξης της πρότασης με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», με την οποία πρόκειται να γίνουν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας ή/και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα» του συγκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος».
Τελικός στόχος των έργων που πρόκειται να γίνουν είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη διαμόρφωση χώρου πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακού χώρου, χώρου γραφείων και ξενώνων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκρότημα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης και οικοδομικές εργασίες συντήρησης, λόγω των εκτεταμένων φθορών που υπάρχουν στα κτήρια.
Να σημειωθεί πως με την ένταξη της συγκεκριμένης πρότασης, εκτός του ΚΠΕ, θα δημιουργηθεί επιπλέον: ένας πολυχώρος, ένας χώρος γραφείων και θα εξασφαλιστεί και η λειτουργία των ξενώνων.
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

«Πράσινο» για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Εγκρίθηκε η τελική ένταξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ενέργειας της Γερμανίας και θα υλοποιηθεί από το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Μέσω του προγράμματος υπολογίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα εξοικονομήσει 500.000 ευρώ ετησίως.

«Το Γ.Π.Ν.Α είναι ένα πολύ ενεργοβόρο κτήριο, καθώς κάθε χρόνο ξοδεύει για ηλεκτρισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα του οποίου η υλοποίηση του αρχίζει μέσα στο καλοκαίρι θα περιλαμβάνει εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων υπολογίζοντας ότι, θα φέρουν μια εξοικονόμηση στη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσοκομείο Δημήτρης Αδαμίδης, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την διοίκηση του νοσοκομείου, διαπιστώνοντας πόσα πολλά χρήματα σπαταλώντας στην ενέργεια».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση