Περίπου 8.000 μαθητές ανακάλυψαν το πράσινο μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις της Καλύτερης Ζωής, καλλιέργησαν τη συνείδηση του ενεργού πολίτη και κινητοποίησαν τα σχολεία τους ώστε να υιοθετήσουν καλές πρακτικές βιωσιμότητας. Επιπλέον το νέο διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων wwf-atlas.gr έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μπουν σε ένα διασκεδαστικό μονοπάτι εξερεύνησης της ελληνικής φύσης.
«Ήταν η πιο ωραία μέρα της ζωής μου!» Όταν αυτή η φράση προέρχεται από έναν εξάχρονο αεικίνητο μαθητή που πέρασε ένα δίωρο στo παρκάκι έξω από το σχολείο του παίζοντας και μαθαίνοντας για την κρυμμένη φύση της πόλης, τότε αισθάνεσαι πως αξίζει τον κόπο η προσπάθεια υποστηρίζουν τα μέλη της WWF Ελλάς.
Δεν ήταν μόνο το WWF Greenspaces, το πρόγραμμα για τους χώρους πρασίνου της πόλης που κέρδισε την εμπιστοσύνη των παιδιών και των νέων, αλλά και όλες οι δράσεις της «Καλύτερης Ζωής».
Ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές, τρία σχολεία βραβεύτηκαν, δίνοντας το μέτρο για το τί μπορεί να καταφέρει ένα σχολείο. «Τα τελευταία 25 χρόνια εργαζόμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που δεν φοβούνται να καταπιαστούν με τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο σπόρος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έχει ριζώσει. Αλλά το σχολείο θα πρέπει να αλλάξει ριζικά στα επόμενα χρόνια για να ανταποκριθεί σε έναν πολύπλοκο κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Το περιβάλλον και ο ενεργός πολίτης με κριτική σκέψη θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του νέου σχολείου. Είναι ο μόνος δρόμος στα σημερινά αδιέξοδα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας» επεσήμανε η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της WWF Ελλάς
Ακόμη, τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων που δίνει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να μπουν σε ένα διασκεδαστικό μονοπάτι εξερεύνησης της ελληνικής φύσης. Μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι τολμηροί ενήλικες, ταξιδεύουν σε τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές της Ελλάδας, μαθαίνοντας άγνωστες πτυχές τους και διασκεδάζοντας. Ο «Γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» ευαισθητοποιεί, προσφέρει γνώση και επιβραβεύει τον «πράσινο» τρόπο σκέψης.
Το παιχνίδι σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το WWF Ελλάς και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Καινοτομίας του WWF Ολλανδίας.