«Πράσινο» το ενεργειακό μέλλον του Άαρχους στη Δανία

Ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως εργοστάσια  βιομάζας συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής θέρμανσης ενέργειας τέθηκε σε λειτουργία.

Το εργοστάσιο  χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη τα συσσωματώματα (pellets) σε αντικατάσταση του άνθρακα, διοχετεύοντας έτσι το δίκτυο του Άαρχους στη Δανία και των περιχώρων της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης με «πράσινη» θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Με την λειτουργία του υπολογίζεται θα καλυφθούν οι ανάγκες 223.000 κατοίκων ενώ θα μειωθούν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα έως έναν τόνο ανά κάτοικο, δηλαδή από έξι σε πέντε τόνους.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, η λειτουργία του εργοστασίου θα συμβάλει στην πράσινη επανάσταση για ένα ενεργειακό σύστημα, το οποίο είναι οικονομικά βιώσιμο και προστατεύει το περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του δήμου έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα προς μια πιο πράσινη και βιώσιμη παραγωγή ενέργειας και υπογράμμισε ότι αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη των στόχων του 2030 για το κλίμα και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών της πόλης του Άαρχους να διαθέτει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η δημοτική αρχή αναμένει τώρα με ενδιαφέρον τα τεράστια οφέλη από τη μετάβαση του άνθρακα στα συσσωματώματα (pellets).

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση