«Πρασίνισε» το δημαρχείο Πανοράματος - Δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης σε νοικοκυριά

«Πρασίνισε» το δημαρχείο Πανοράματος, όπου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση.

Στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» πολίτες του δήμου από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, που είχαν προηγουμένως εκδηλώσει την επιθυμία τους, έμαθαν τα μυστικά για τη μέθοδο ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων στην οικιακή πρακτική και είπαν ΝΑΙ στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.  

Στην εκδήλωση οι πολίτες ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον γεωπόνο Άκη Ψωμά για την κομποστοποίηση. Έλαβαν οδηγίες για τη συναρμολόγηση του κάδου, για την αποτελεσματική εφαρμογή της διαδικασίας, για την αντιμετώπιση των τυχών προβλημάτων, απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους πολίτες, ενώ τους διατέθηκαν δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Καρτάλης, εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να καθιερώσει τη μέθοδο της κομποστοποίησης με συχνές ενημερώσεις, με συναντήσεις και πρακτικές συμβουλές, με μπλε κάδους παντού, με κάδους ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, με κάδους κομποστοποίησης, με το μοίρασμα υλικού και με οδηγίες στην ιστοσελίδα του δήμου και με την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Ενέργειες και πρωτοβουλίες που κατατάσσουν τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στις πρώτες θέσεις της στατιστικής που δείχνει την αναλογία απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Να σημειωθεί ότι η διάθεση δωρεάν κάδων κομποστοποίησης εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που «τρέχει» εδώ και καιρό με μεγάλη επιτυχία και στο Φίλυρο, όπου παραδόθηκαν ήδη κάδοι στα σχολεία της περιοχής αλλά και σε πολλούς δημότες, ενώ ήδη άνθισαν και τα πρώτα λουλούδια, προϊόν της πολύτιμης επεξεργασίας των σκουπιδιών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση