Πρεμιέρα με προβλήματα για το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» - Upd

Προβλήματα διαπιστώνουν αρκετοί Σύμβουλοι Έργου κατά την προσπάθειά τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων που θέλουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρουν στη Greenagenda.gr, παρότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων κυλά «σχετικά καλά», αυτές δεν ολοκληρώνονται, γιατί εντοπίζονται ζητήματα στην πλατφόρμα αναφορικά με την ταυτοποίησή τους. Οι αιτήσεις, όπως επισημαίνουν, δεν ολοκληρώνονται γιατί το πληροφοριακό σύστημα δεν δέχεται το ΑΦΜ των Συμβούλων. Αντίστοιχα, και οι Σύμβουλοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση στοιχείων. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, υπήρξαν Σύμβουλοι από την Κεντρική Μακεδονία που κατόρθωσαν να καταθέσουν την αίτηση ενδιαφερόμενων, καθώς το σύστημα αναγνώρισε το ΑΦΜ τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τους υποψηφίους από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου για τις περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, αναβολές, λάθη και προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης η διαδικασία υποβολής ανοίγει τμηματικά σε διάστημα τριών εβδομάδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας, 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την περασμένη Τρίτη, οπότε και σταμάτησε η διαδικασία εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, έχουν παραμείνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα αρχίζει από τις 8:00 π.μ. Η υποβολή των αιτήσεων ορίζεται μέχρι εξαντλήσεως των κεφαλαίων του προγράμματος ανά περιφέρεια και όχι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Πρώτη ενημέρωση: 08:57

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση