Προβολή του ντοκυμαντέρ "Σπόροι ελευθερίας"

Η ιστορία του σπόρου από ιστορία ζωής και θρέψης έχει γίνει γίνει ιστορία ιστορία που μιλά για έλεγχο, εξάρτηση και χρέη. Μια ιστορία γραμμένη από εκείνους που θέλουν να αποκομίσουν τεράστια κέρδη ελέγχοντας το σύστημα διατροφής, χωρίς να νοιάζονται για το πραγματικό κόστος.

Η ομάδα των Περιαστικών Καλλιεργητών και η Οικογιορτή Aλληλεγγύης σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκυμαντέρ "Σπόροι ελευθερίας" το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο χώρο προβολών της οικογιορτής στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης. Ο σπόρος, που συμπυκνώνει μέσα του γνώση, παράδοση, την κουλτούρα κάθε κοινωνίας μετατρέπεται σε εμπόρευμα, από εκείνους που θέλουν να μονοπωλήσουν παγκοσμίως την τροφή.
Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες (όπως Dr Vandana Shiva και Henk Hobbelink) ενώνουν τη φωνή τους με Aφρικανούς αγρότες. Ώρα να αλλάξει ο δρόμος που έχει πάρει το θέμα των σπόρων και ώρα για όλους μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία των σπόρων.

Συμπαραγωγή The Gaia Foundation και African Biodiversity Network σε συνεργασία με GRAIN, Navdanya International και MELCA Ethiopia.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!