Προειδοποίηση επιστημόνων για τις καταστροφικές αλλαγές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Ο παγκόσμιος ανασχηματισμός της άγριας ζωής θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.  Όπως αναφέρει μια διεθνής ομάδα επιστημόνων παρατηρείται μια μαζική μετανάστευση των ειδών, όπως τα έντομα που μεταφέρουν ασθένειες ενώ τα παράσιτα τα οποία προσβάλλουν τις καλλιέργειες.

Ακόμη, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα προκύψουν εντάσεις μεταξύ των εθνών για τους φυσικούς πόρους, όπως τα ιχθυαποθέματα. Στην ανάλυσή τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science» προειδοποιούν ότι «οι αλλαγές θα αφήσουν “νικητές” και “ηττημένους” στο πέρασμά τους, και ενδέχεται να οδηγήσουν σε συγκρούσεις.

Από τις ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δεν προκαλείται μόνο η αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η οξύτητα των ωκεανών με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως η ξηρασία και οι πλημμύρες. Εξαιτίας αυτών των αλλαγών πολλά είδη αναγκάζονται να μεταναστεύουν για να επιβιώσουν, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση.

«Τα χερσαία είδη κινούνται προς τους πόλους κατά μέσο όρο 17 χιλιόμετρα ανά δεκαετία, και τα θαλάσσια είδη  72 χιλιόμετρα ανά δεκαετία», τόνισε η καθηγήτρια Γκρέτα Πέκλ του Πανεπιστημίου της Τασμανίας , η οποία ηγήθηκε της νέας ανάλυσης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση