Προκήρυξη του διαγωνισμού φωτογραφίας NATURE@work

Τον σημαντικό ρόλο της φύσης αναδεικνύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) για αυτό  και καλεί  τους πολίτες να αναδείξουν  τα οφέλη της  στον άνθρωπο μέσα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό φωτογραφίας «NATURE@work».Ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας του ΕΟΠ έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους σχετικά με διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο  φετινός διαγωνισμός επικεντρώνεται στη φύση κατά την εργασία.

Το 2017 σηματοδοτεί την 25η επέτειο από τη θέσπιση μιας από τις βασικότερες πράξεις της ΕΕ για την προστασία της φύσης, την Οδηγία για τους οικοτόπους. Με την Οδηγία αυτή, η ΕΕ δημιούργησε το μεγαλύτερο συντονισμένο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο, το Natura 2000, το οποίο καλύπτει το 18 % της χερσαίας έκτασης της ΕΕ και άνω του 6 % των θαλάσσιων περιοχών της. Οι προσπάθειες αυτές υποστηρίζονται από το πρόγραμμα LIFE,  το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για έργα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία της φύσης και τις δράσεις για το κλίμα. Η ΕΕ δραστηριοποιείται επίσης στην εξεύρεση λύσεων βασιζόμενων στη φύση για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ευημερίας μας.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι ανοικτός σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες άνω των 18 ετών, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν φωτογραφίες με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα τρία θέματα:

  1. NATUREprovides (Η φύση παρέχει): Μπορείτε να αποτυπώσετε σε μια φωτογραφία τα πολυτιμότερα για σας οφέλη της φύσης;
  2. NATUREprotects (Η φύση προστατεύει): Έχετε προσέξει πώς η φύση γύρω σας — στην ύπαιθρο ή η στην πόλη σας— σας προστατεύει;
  3. NATUREprotects (Η φύση εμπνέει): Έχετε εντοπίσει κάτι γύρω σας που είναι εμπνευσμένο από τη φύση;

Οι νικητές σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες θα λάβουν ένα χρηματικό έπαθλο. Ο ΕΟΠ και οι εταίροι του μπορούν να προβάλλουν όλες τις συμμετοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μπορείτε να υποβάλετε τις φωτογραφίες σας έως τις 15 Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή και τους κανόνες του διαγωνισμού διατίθενται στον ιστότοπο www.eea.europa.eu/competition

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση