Προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικότητας

Η  σημασία της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος και τα επιχειρηματικά βήματα στον αγροδιατροφικό τομέα  αποτελούν τα  βασικά  θέματα συζήτησης  της  2ης  ημερίδας   επιχειρηματικότητας  στο Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας. Θέμα της εκδήλωσης    «Η επιχειρηματικότητα σε κίνηση. Δημιουργικές λύσεις για ένα πετυχημένο αύριο». Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί  να γίνει  την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 16:30 στις εγκαταστάσεις της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 

 Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Δρ Νικόλαος Καραβίτης  θα επισημάνει τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, ενώ ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υποστήριξης των Επιχειρήσεων στην ΕΕ (European Enterprise Network), Κωνσταντίνος Στιλιάρας,  θα πληροφορήσει τους συμμετέχοντες για τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που διαπρέπουν στον τομέα τους καθώς και αποφοίτους του ΚΑΕ.

 Πρόγραμμα

16:30   Προσέλευση

 

17:00   Χαιρετισμοί

Δρ. Πάνος Κανέλλης,  Πρόεδρος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή & Perrotis College

Δρ. Ευάγγελος Βέργος, Διευθυντής, Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής Κέντρου Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης              

17:10   Πηγές χρηματοδότησης για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα στην ΕΕ

Κωνσταντίνος Στυλιαράς, M.Sc., Αναλυτής, Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Μελετών, European Εnterprise Network, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος  

17:30   Προοπτικές ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας

Δρ. Νίκος Καραβίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Υπεύθυνος Παρατηρητηρίου Δημόσιου Τομέα, ΙΟΒΕ

17:50 Πετυχημένα παραδείγματα επιχειρείν:

- Δημήτριος Αγαθόπουλος, Επιχειρηματίας, Παραγωγός και μεταποιητής γηγενών φαρμακευτικών φυτών «Althemis», Κιλκίς

- Παναγιώτης Βασιλάκης, Επιχειρηματίας-Μελισσοκόμος, Μέλος του Δικτύου Παραγωγών Κερκύρας «Η Κέρκυρα παράγει»

- Κατερίνα Λυσσούδη, απόφοιτη Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (τάξη 2013)

18:30   Δικτύωση και cocktail

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!