Προς ανάδειξη ο περιπατητικός τουρισμός στη Χάλκη

Με επίσκεψη σε Χάλκη και Σύμη, ύστερα από τις συναντήσεις σε Ρόδο και Κάρπαθο, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στα Δωδεκάνησα.

Στη Χάλκη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού Άγγελο Φραγκάκη και συζήτησαν  για  θέματα σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών αλλά και την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Χάλκης, τον περιπατητικό τουρισμό, την υπογειοποίηση του δικτύου διανομής ρεύματος και την προστασία της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας του νησιού.

Στη Σύμη ο κ. Αμυράς, αφού πρώτα επισκέφθηκε το μοναστήρι Μιχαήλ Αρχαγγέλου του Πανορμίτη όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής, πατήρ Αντώνιος, συναντήθηκε διαδοχικώς με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου, κ.κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο της Σύμης Ελευθέριο Παπακαλοδούκα στους οποίους παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες και τόνισε: «H κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρά άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα των δασικών χαρτών, λαμβάνοντας υπόψιν τη γεωπολιτική θέση της Δωδεκανήσου».

Κατά την επίσκεψή του στη Σύμη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκε στο τουριστικό καταφύγιο της Πέδης, που αναβαθμίζεται σε μαρίνα υψηλών προδιαγραφών με δυνατότητα ελλιμενισμού 44 σκαφών αναψυχής, ενισχύοντας τον θαλάσσιο τουρισμό. Επίσης, επισκέφθηκε  την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Μαχητής», στο λιμάνι της Σύμης και μετέφερε στον κυβερνήτη και το πλήρωμα τις θερμές ευχαριστίες της ελληνικής κοινωνίας για το εθνικό έργο που επιτελούν.

Πηγή φωτογραφίας: Newsbeast.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση