Προς κινητοποιήσεις για τις ρυπογόνες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι

Την «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» να ανακληθεί η άδεια “Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων κατ. A” στην εταιρεία “Oil One SA”, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπογράμμισε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης με τους εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προανήγγειλε μεγάλες κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η δέσμευση αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, επανέλαβε τη δέσμευση για την ανάκληση της άδειας που αφορά στην υφιστάμενη δεξαμενή Νο 14 που έχει χωρητικότητα 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται προς την πλευρά του κεντρικού οδικού της Δραπετσώνας. Παράλληλα, πρόσθεσε πως αναζητείται χώρος για να «στεγάσει» αυτή τη δραστηριότητα εκτός Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των Φορέων της πόλης και της Δημοτικής Αρχής που καλούσε χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, βρέθηκε με τον διευθυντή γραφείου του Γ. Σταθάκη και παρουσίασε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης από την παρουσία ρυπογόνων εγκαταστάσεων.

Η αντιπροσωπία απαίτησε την άμεση ανάκληση της άδειας εμπορίας που δόθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση στην OilOne. Επίσης, συνεχίζει η ίδια ανημέρωση, ζήτησε την επανεξέταση-ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη λειτουργία της βιομηχανίας και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της OilOne και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας έκανε λόγο για έντονη δυσοσμία στην περιοχή, το οποίο όπως είπε «προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και στη λειτουργία των σχολείων της ευρύτερης περιοχής». Ο ίδιος ζήτησε περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους, ενώ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να «ενοχλεί» τους αρμόδιους μέχρι να βρεθεί λύση προς το συμφέρον των δημοτών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, απέφυγε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge και των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση