Προς οριστικοποίηση οι αποφάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής

Κοινή συνεδρίαση λίγο πριν την τελική έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής πραγματοποίησαν οι Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ΕΔΣΝΑ και Περιφέρειας Αττικής.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση, ενημέρωση και η λήψη αποφάσεων για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων και τη χρηματοδότηση των έργων του νέου ΠΕΣΔΑ. Στη συνεδρίαση μετείχαν το ΔΣ της ΠΕΔΑ, η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, εκπρόσωπος του υπουργού περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, εκπρόσωποι πολλών δήμων καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ έκαναν αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία έγκρισης του ΠΕΣΔΑ, τους όρους υλοποίησης και χρηματοδότησης, ενώ ενημέρωσαν και αναφορικά με τις παρατηρήσεις που έχουν προταθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και τη Δημόσια Ανοικτή Διαβούλευση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2016.

Η διαδικασία, η οποία αξιολογήθηκε ως «απολύτως θετική και χρήσιμη πρωτοβουλία» από το σύνολο των αιρετών, ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Οι αιρετοί, ιδίως της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εξέφρασαν τη συμφωνία τους τόσο με το χρονοδιάγραμμα όσο και με τις επιλογές του νέου ΠΕΣΔΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση