Προσωρινή παύση των εργασιών κατασκευής του ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Την αντίθεση του  με την  λειτουργία  του   Σταθμού  Μεταφόρτωσης   Απορριμμάτων  στο   σημείο  που  έχουν ξεκινήσει οι εργασίες  και την μετατόπιση τους   δυο  χιλιόμετρα   εκφράζει ο  Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος . Ο κ. Παπαδόπουλος που συμμετείχε  στην κινητοποίηση κατοίκων, φορέων και συλλόγων  και  ανέφερε πως ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, προκειμένου να αλλάξει η χωροταξική τοποθέτηση του Σταθμού.

 Ακόμη επικοινώνησε  με τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης Γιάννη Ζουρνά και ενόσω η διαμαρτυρία βρισκόταν σε εξέλιξη, αποφασίστηκε η προσωρινή παύση των εργασιών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και νέες κινητοποιήσεις. Ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Ζουρνάς,  προγραμμάτισαν συνάντηση ενώπιον των κατοίκων και συλλόγων για την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη, η Διοίκηση του Δήμου έχει προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές κινήσεις, προκειμένου να δρομολογηθεί η αναστολή της οικοδομικής αδείας, τα ασφαλιστικά μέτρα και η τελική ακύρωση της οικοδομικής άδειας.

 «Δεν είναι δυνατόν ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, όπως και άλλοι φορείς που εμπλέκονται στην λήψη σχετικών αποφάσεων, ν’ αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική αποδοχή από τους κατοίκους, τους φορείς και τους πολίτες για έργα τέτοιου βεληνεκούς κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ζητούμε να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ, μέχρι να υπάρξει συνάντηση και συζήτηση μεταξύ της Αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και του Συνδέσμου ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία. Η Ευκαρπία δεν θα γίνει η χωματερή ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Δεν εναντιωνόμαστε στην κατασκευή ΣΜΑ, ωστόσο έχουμε καταθέσει αντιπρόταση προκειμένου ο Σταθμός να λειτουργήσει σε ένα οικόπεδο περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από στο οποίο έχουν ξεκινήσει τα έργα τόσο για την προστασία της υγείας των κατοίκων, όσο και για να προφυλαχθούμε από μελλοντικά πονηρά σενάρια, τα οποία αφορούν στην καύση απορριμμάτων» ανέφερε  ο Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!