Προχωρά το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροκίνηση

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει ο ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση του σχεδιασμού του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, βασικό σκέλος του οποίου αποτελεί η ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, όμως, μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Το γεγονός αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τον εξηλεκτρισμό του τομέα των μεταφορών, με τον ΔΕΔΔΗΕ να έχει εντάξει την αντιμετώπισή του στις προτεραιότητές του.

Σύμφωνα με το energypress.gr, το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου ως 1.350 δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την επικράτεια.

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση των σταθμών τόσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός του αστικού ιστού, όσο και σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Μάλιστα, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε δια στόματος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά» στα Χανιά το Σεπτέμβριο, περίπου 100-150 εξ αυτών των σταθμών φόρτισης θα εγκατασταθούν στα μη διασυνδεδεμένα νησιά της χώρας.

Έχοντας προχωρήσει τις απαιτούμενες προεργασίες, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε Δημόσια Διαβούλευση για τις Τεχνικές Προδιαγραφές των Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους έως 23 Φεβρουαρίου 2018.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση