Προχωρούν οι εργασίες στον σταθμό συμπίεσης του αγωγού ΤΑΡ

Tο εργοτάξιο του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) AG στους Κήπους του Έβρου, όπου κατασκευάζεται ο επί ελληνικού εδάφους σταθμός συμπίεσης του αγωγού επισκέφθηκαν o Δήμαρχος, Ευάγγελος Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ενέργειας, Ιωάννη Φαλέκα, και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιο Κουκουράβα, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πέπλου, Οδυσσέα Γιαννικάκη. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του έργου κι ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών, αφού πρώτα παρέλαβαν τον ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας κι έλαβαν τη σχετική ενημέρωση.

Την κατασκευή του σταθμού συμπίεσης στους Κήπους έχει αναλάβει από κοινού κοινοπραξία που αποτελείται από την ιταλική εταιρεία Renco και την ελληνική ΤΕΡΝΑ, Οι εργασίες  έχουν προχωρήσει σημαντικά από το καλοκαίρι του 2017 οπότε έγινε η θεμελίωση του κτηρίου ενώ ακολούθησε η παράδοση των πρώτων αεριοστροβίλων.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, γιατί επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά του φυσικού αερίου εντός του αγωγού, καθώς απαιτείται συμπίεση για την ομαλή ροή του. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται να φέρει ένα πολύ σημαντικό όφελος στην Αλεξανδρούπολη, την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζεστού νερού μέσω εναλλακτή θερμότητας. Πρόκειται για παροχή που θα διατεθεί για χρήση από το Δήμο και αναμένεται να προσφέρει  τηλεθέρμανση, ξήρανση θερμοκηπίων κ.λπ.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης επαίνεσαν τον επαγγελματισμό του προσωπικού και τους κανόνες ασφαλείας που τηρούνται στο εργοτάξιο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των έργων  αλλά και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σπύρος Νάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον και την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της θετικής συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και των τοπικών αρχών για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου που θα ωφελήσει πολλαπλά την περιοχή.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση