Προώθηση του ελαιολάδου στη Γερμανία

Οι προοπτικές εξαγωγών του ελληνικού ελαιολάδου και η αξιοποίηση  του δικτύου των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος  Τσαυτάρης  με τον Ευρωβουλευτή του FDP, Γιώργο Χατζημαρκάκη.

Ακόμη  εξετάστηκαν οι δυνατότητες πρόσβασης του προϊόντος, μέσω των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης (μαγείρων, σεφ, εστιατόρων), στα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Γερμανίας. Η πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός «Άτλαντα» του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου και των παραγώγων του, που θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ, με αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συστατικά του προϊόντος, έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον κ. Χατζημαρκάκη.

Στο πλαίσιο αυτής τη δράσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «οδηγού» ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου προκειμένου να προωθηθεί στους χρήστες (επαγγελματίες και καταναλωτές), καθώς και σε όλα τα επίπεδα διακίνησης του προϊόντος. Ακόμη διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ως μέσο ανάδειξης όλων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών που καθιστούν το ελληνικό ελαιόλαδο ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!