Πρωτεύει η Κύθνος στη συλλογή ηλεκτρικών αποβλήτων ανά κάτοικο

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Ένα μικρό νησί του Αιγαίου, η Κύθνος, κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις πανελληνίως σε ποσότητες συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων ανά κάτοικο.

Στην απολογιστική έκθεση της «Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.», του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η Κύθνος έχει συνολική συγκομιδή ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών αποβλήτων της τάξης των 19.825 κιλών.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η είσπραξη από το Δήμο Κύθνου του ποσού των 3.172,5 €, αφού ο τόνος ανακυκλώσιμων τιμολογήθηκε με την ανώτερη τιμή (160€/τόνο).

Επί της ουσίας, στην Κύθνο συλλέχθηκε και παραδόθηκε προς ανακύκλωση ποσότητα αποβλήτων της τάξης των 4 κιλών ανά κάτοικο.

Στο πλαίσιο της επιτυχούς συνέχισης του προγράμματος, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν λεπτομερείς ανακοινώσεις για τον τρόπο και το χρόνο απόρριψης και συλλογής των ηλεκτρικών συσκευών αλλά και γενικά των ογκωδών αντικειμένων ανά την Κύθνο κατά τη θερινή περίοδο προς αποφυγήν φαινομένων συσσώρευσης αυτών σε εμφανή σημεία.

kithnos

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα και στα πλαίσια της τελετής απονομής των βραβείων Best City Awards 2016, η Κύθνος έχοντας καταθέσει μία και μοναδική υποψηφιότητα στον άξονα: Green City, Ενότητα βράβευσης: Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και στην Κατηγορία βράβευσης: Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση, απέσπασε το αργυρό βραβείο για την δράση, «Ανακύκλωση Τώρα και στην Κύθνο».

Πηγή φωτογραφίας: koinignomi.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση