Πρωτιά Κίνας στην κατασκευή ανεμογεννητριών το 2015

Σχεδόν το 50% των νέων ανεμογεννητριών, του 2015, κατασκευάστηκε στην Κίνα, σημειώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Όπως σχολιάζει ο GWEC, δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το γεγονός ότι η Κίνα έχει καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας.

Αναλυτικότερα, η ασιατική χώρα πρόσθεσε πέρυσι 30,5 GW αιολικής ενέργειας στο δίκτυο, φτάνοντας συνολικά την ισχύ των 145,1 GW. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η Κίνα ξεπερνά τη συνολική δυναμικότητα της ΕΕ, η οποία με τη σειρά της έφτασε τα 141,6 GW, εγκαθιστώντας αιολικά ισχύος 6 GW πέρυσι. Εξάλλου, η συνολική παγκόσμια δυναμικότητα έφτασε τα 432,4 GW, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Το 2015 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βραζιλία, σε όλες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ρεκόρ αιολικής ενέργειας», λέει ο Στιβ Σώγιερ, Γενικός Γραμματέας του GWEC.

«Ωστόσο υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι το 2016 θα δούμε μια ακόμα ευρύτερη διανομή», προσθέτει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση