Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στα Τρίκαλα

Σε 180 τρικαλινούς πολίτες επεκτείνεται η περιβαλλοντική δράση που υλοποιούν ο Δήμος Τρικκαίων και η ΠΑΔΥΘ, επεκτείνοντας σε ισάριθμους κατοίκους το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης.

Η δράση, όπως τονίζεται από τον Δήμο Τρικκαίων, είχε ξεκινήσει πριν δύο μήνες, με τη διάθεση 25 κάδων από την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας, σε ισάριθμα σχολεία. Πλέον, οι 180 κάτοικοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση θα παραλάβουν δωρεάν έναν από τους 180 διαθέσιμους κάδους κομποστοποίησης για οικιακή χρήση.

Κυρίως το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαθέτουν κήπο ή ελεύθερο χώρο μέχρι 2 τ.μ. για την τοποθέτηση του κάδου.

Διαδικασία

Η δράση της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου και της ΠΑΔΥΘ λειτουργεί με την εξής διαδικασία:

1. Υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων από 13 έως 23 Φεβρουαρίου 2017, στο πρωτόκολλο του Δήμου (Ασκληπιού 18, ισόγειο), με θέμα «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για κάδο κομποστοποίησης». Στην αίτηση αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας και τη διεύθυνση τοποθέτησης του κάδου.

2. Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας (σύμφωνα με τη σειρά υποβολής των αιτήσεών τους) και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

3. Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για τους δικαιούχους, σχετικά με τη ορθή χρήση του κάδου.

4. Από την 1η Μαρτίου 2017 οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν τους κάδους από το αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων.

5. Κλιμάκια της Π.Α.ΔΥ.Θ. θα συνεργάζονται με τους πολίτες, σε επιτόπιες επισκέψεις ανά τακτά διαστήματα, για τη χρήση των κάδων και την εξαγωγή συμπερασμάτων

Βασικό στοιχείο αυτής της δράσης είναι η συνεχής συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος, με βάση τη θέληση και τη συμμετοχή σε όλο το πλαίσιό της.

Σκοπός της δράσης, σύμφωνα με το eleftheria.gr, είναι η δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος κομποστοποίησης, ώστε να αναπτυχθεί σύντομα σε πλήρη κλίμακα στο σύνολο του Δήμου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση