Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε τουρίστα που πήρε άμμο από παραλία στη Σαρδηνία

Βαριά έπεσε η «καμπάνα» σε τουρίστα που επιχείρησε να κλέψει άμμο από μια από τις πιο γνωστές και βαραβευμένες παραλίες της Ιταλίας.

Στον Γάλλο παρεθεριστή επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ επειδή γέμισε μπουκάλι από γυαλί με δύο κιλά από τη σπάνια άμμο της Σαρδηνίας.

Η πανέμορφη λευκή άμμος του ιταλικού νησιού προστατεύεται, και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν πρόστιμα – ή ακόμη και ποινή φυλάκισης – για την απομάκρυνσή της από τις τοπικές παραλίες.

Ο άνδρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Cagliari Elmas την 1η Σεπτεμβρίου, αφού βρέθηκε στην κατοχή του μπουκάλι γεμάτο με περίπου δύο κιλά άμμου.

Η νομοθεσία που προστατεύει τις παραλίες εισήχθη πριν από τρία χρόνια και απαγορεύει από τους τουρίστες να πάρουν άμμο σαν αναμνηστικό.

Πριν από την εισαγωγή της νομοθεσία, που προστατεύει την άμμο, το 2017, οι καταγράφονταν συχνά περιστατικά κλοπής άμμου.

Πλέον τα πρόστιμα για τους τουρίστες που προσπαθούν να απομακρύνουν άμμο από τη Σαρδηνίας κυμαίνονται μεταξύ 500 με 3.000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που κλέβουν.

Πρόστιμο περίπου 1.000 ευρώ επιβλήθηκε σε Βρετανό, το 2018, για κλοπή άμμου από παραλία κοντά στην πόλη Όλμια.

Στο στόχαστρο των ληστών φαίνεται ότι βρίσκεται αυτού του είδους η άμμος.

Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia Commons

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση