Πρώτος πελάτης για το υβριδικό αερόπλοιο (vid)

Την υπογραφή από τη εταιρεία Straightline Aviation (SLA) επιστολής πρόθεσης (LOI: Letter of Intent) για την προμήθεια μέχρι 12 υβριδικών αερόπλοιων (Hybrid Airships), εκτιμώμενου ύψους περίπου 480 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (421 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε η Lockheed Martin.

Στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, όπως μεταδίδει το defence-point.gr, αναφέρεται ότι ήδη η SLA με τη Hybrid Enterprises, που αποτελεί τον μεταπωλητή της Lockheed Martin, εργάζονται για την οριστικοποίηση των όρων της σύμβασης προμήθειας. Η εδρεύουσα στη Βρετανία SLA έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρησιακή λειτουργία και αξιοποίηση αερόπλοιων και μάλιστα η εταιρεία ιδρύθηκε με σκοπό να προμηθευτεί και να λειτουργεί Hybrid Airships.

Σημειώνεται, ότι λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος τριών λοβών και του συστήματος προσγείωσης επί στρώματος αέρα (παρόμοιας λειτουργίας όπως των αεροστρώμνων) το Hybrid Airship αποτελεί περιβαλλοντικά φιλικό και οικονομικό τρόπο μεταφοράς φορτίων και επιβατών ακόμη και στις πιο γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, αποτελεί επίσης η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που καθιστά οικονομική τη μεταφορά φορτίων αλλά και ότι απαιτεί ελάχιστες έως μηδενικές επίγειες υποδομές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση