Πρώτος πιστοποιημένος βιώσιμος προορισμός στην Ελλάδα το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

Ως Βιώσιμος Προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών, βραβεύθηκε το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου ως Βιώσιμος Προορισμός, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, σε τελετή απονομής που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης, το βραβείο παρέλαβαν η κ. Καλλιόπη Καραμάνη, Γραμματέας του Δ.Σ. και η κ. Χαρίκλεια Μπίσα, Βιολόγος MSc και συντονίστρια του Φορέα.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει το βραβείο με τίτλο «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Βιώσιμο Τουρισμό» 157 προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη, με το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου να αποτελεί την πρώτη προστατευόμενη περιοχή σε εθνικό επίπεδο, που έλαβε την εν λόγω διάκριση.

Η επίτευξη του σημαντικού αυτού γεγονότος, είναι αποτέλεσμα της ενεργής συμμετοχής και άριστης συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης με τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, φορέων και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης (α’ και β’ βαθμού) με σκοπό την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής, τη βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

«Θεωρούμε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να θαυμάσει όλος ο κόσμος αυτή τη μοναδική βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει όλη η περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο. Επίσης, ευελπιστούμε να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς να στηρίξουν, τα επόμενα χρόνια, ενεργά με προτάσεις και έργα, αυτή την προσπάθεια που μόλις τώρα τέθηκε σε εφαρμογή», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Φορέας και καταλήγει:

«Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου που στάθηκε αρωγός μας στην επίτευξη αυτής της διάκρισης και ειδικότερα όλους όσους υπηρεσιακούς παράγοντες συνέβαλαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα».

ethniko_parko

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση