Πυρκαγιές: Οι 590 δασοκομάντος αναλαμβάνουν δράση - «Το νέο δόγμα πυροπροστασίας»

Στον στόχο αλλαγής του δόγματος πυροστασίας, «από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών να περάσουμε στην πρόληψη», αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Στόχος είναι από φέτος να αλλάξει το δόγμα της πυροπροστασίας και από την καταστολή και την αντιμετώπιση, να πάμε στην ετοιμότητα και την πρόληψη», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι από φέτος εν όψει του καλοκαιριού -σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος- ξεκίνησαν οι καθαρισμοί μεγάλων δασικών εκτάσεων, δημιουργούνται καινούριες αντιπυρικές ζώνες και ανοίγουν νέοι δασικοί δρόμοι, ενώ θα υπάρχει και εναέρια επιτήρηση προκείμενου οι δυνάμεις πυρόσβεσης να βρίσκονται στο πεδίο όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Ανέφερε, επίσης, ότι πριν τα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση 590 δασοκομάντος οι οποίοι «είναι νέοι σε ηλικία και ειδικά εκπαιδευμένοι στις δασικές πυρκαγιές».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Για αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει ασκήσεις για την οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού σε περιπτώσεις ανάγκης», ανέφερε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση