Πυροβολισμοί σε οχήματα στον υπό κατασκευή ΧΥΤΥ στη Ζάκυνθο

Την βοήθεια της αστυνομίας για να ληφθούν μέτρα περιφρούρησης στο Λίβα και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες για το χώρο των απορριμμάτων ζητά η Δημοτική αρχή, η οποία κατήγγειλε ότι τη νύχτα κάποιοι πυροβόλησαν τα μηχανήματα του εργολάβου.

Για το συμβάν, που δεν είναι το πρώτο καθώς πριν από μερικούς μήνες δέχτηκε πυροβολισμούς το κατάστημα του ιδιοκτήτη οικοπέδου που επρόκειτο να ενοικιάσει ο Δήμος για τα απορρίμματα, ο Δήμαρχος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη νύχτα της 27ης-28ης Ιουλίου 2017 άγνωστοι, με στόχο τον εκφοβισμό του αναδόχου που εκτελεί νόμιμα εργασίες στην περιοχή του Βραχίωνα (θέση "Λίβας"), έτσι ώστε να εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και η Ζάκυνθος να αποφύγει τον κίνδυνο επιβολής χρηματικού προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη των απορριμμάτων στους δρόμους και σε ανεξέλεγκτες χωματερές, προχώρησαν σε παράφρονη ενέργεια (πυροβολισμούς)! 

Κάποιοι συνεχίζουν με αθέμιτους και επικίνδυνους τρόπους να εμποδίζουν τη συνέχιση του κατεπείγοντος έργου, με απρόβλεπτους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Παρακαλούμε όπως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος, η Περιφέρεια, η Αντιπεριφέρεια, ο Βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συνδράμουν τη Δημοτική Αρχή, η οποία σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, θα επιχειρήσει να εντοπίσει τους δράστες, έτσι ώστε αυτοί να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να μην επαναληφθούν παρόμοια αποτρόπαια συμβάντα. 

Οι απειλές και η βία από κάποιους ανεγκέφαλους δεν θα καταστρέψουν τη Ζάκυνθο. 

Το έργο της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων έχει χωροθετηθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί από δημόσιες επενδύσεις και ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου παρακαλείται όπως λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο στις εγκαταστάσεις του αναδόχου, κ. Κλάδη-Αυγέρη στην περιοχή Λιθακιάς, όσο και στις εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο χώρο για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων (Λίβας).

 Πηγή: ermisnews.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση