Πυροβόλησαν νεαρό ζαρκάδι στη Φλώρινα - Διέφυγε και κρύφτηκε, αλλά κατέληξε

Ένα νεαρό ζαρκάδι εντοπίστηκε νεκρό πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή Αγίας Παρασκευής, στο Σκλήθρο της Φλώρινας. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, εκτιμάται ότι προήλθε από πυροβόλο όπλο, καθώς βρέθηκαν στο σώμα του τραύματα στα πλευρά και στο πίσω μέρος του σώματος. Το ζαρκάδι διέφυγε και βρήκε καταφύγιο σε περιφραγμένο αμπέλι, όπου και πέθανε λίγο αργότερα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από διερχόμενο κτηνοτρόφο και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) μετέβη στο σημείο και περισυνέλεξε το ζώο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας που παρέλαβε το ζώο και πραγματοποίησε την νεκροψία.

Το περιστατικό, όπως σημειώνει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ήρθε να προστεθεί σε μια μακριά λίστα θανάτων που αφορούν το είδος για φέτος, αφού τις τελευταίες ημέρες η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ είχε ειδοποιηθεί για δύο ατυχήματα στην Εγνατία Οδό. Πιο συγκεκριμένα, ένα θηλυκό ζαρκάδι σκοτώθηκε στο ύψος της Μαυροπηγής και ένα ακόμα θηλυκό που χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στο τούνελ Ταξιάρχη στα Γρεβενά, και απεβίωσε κατά τη μεταφορά του στον κτηνιατρικό σταθμό.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη και υπενθυμίζει πως το ζαρκάδι συμπεριλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας και, παρόλο που ο πληθυσμός του δεν θεωρείται απειλούμενος αλλά τρωτός, η θήρευσή του απαγορεύεται από την Ελληνική Νομοθεσία.

Φωτογραφία αρχείου

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση