Π.Λαφαζάνης: «Θα τηρήσουμε με συνέπεια τις θέσεις μας κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας»

Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνη με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Τη διαβεβαίωση ότι οι θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και στην εφαρμογή μιας νέας ενεργειακής στρατηγικής με σαφή προοδευτικό προσανατολισμό δεν πρόκειται να αλλάξουν και θα τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια έδωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.Στη συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργείου, καθώς αποτελεί μια περιοχή με μεγάλη προσφορά τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια, όσο και στην ενεργειακή προοπτική της χώρας. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι θεωρεί τη συνάντηση αυτή ως αφετηρία για ένα συνεχή εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο με την Περιφέρεια και τους φορείς της Δυτ. Μακεδονίας για την εξέταση των προτάσεών τους, ενώ ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα επισκεφτεί την περιοχή, για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε θετική κατεύθυνση.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν: ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Κοζάνης Π. Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Φλώρινας Στ. Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεμάτων Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ελ. Παναγιωτίδου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Πρόεδρος ΚΕΠΕ Μ. Καρυπίδου και η Ειδική Σύμβουλος της Περιφέρειας Ε. Ντίνου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, Κώστας Σέλτσας, Μίμης Δημητριάδης και Θανάσης Πετράκος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Χάρης Κάτανας.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την ταυτότητα απόψεων που υπάρχει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στα ενεργειακά ζητήματα και κυρίως για τη θέση του ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο έλεγχο, απορρίπτοντας κάθε σενάριο ιδιωτικοποίησης τόσο της ΔΕΗ, όσο και των άλλων δημόσιων ενεργειακών φορέων. Επίσης παρέδωσαν υπομνήματα με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού προγράμματος στον ενεργειακό τομέα για τη Δυτ. Μακεδονία, η εφαρμογή του οποίου, με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων, θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!