«Όχι» του δήμου Κισσάμου σε εξορυκτικές έρευνες στο Ελαφονήσι

Κατηγορηματικά αντίθετος στα αιτήματα για εξορυκτικές έρευνες που αφορούν σε κοιτάσματα γύψου στο Ελαφονήσι, εμφανίζεται ο δήμος Κισσάμου.

Τη θέση του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό διατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Θόδωρος Σταθάκης με αφορμή εννέα αιτήματα για εξορυκτική έρευνα στην περιοχή του «Στομίου» στο Ελαφονήσι που έχουν κατατεθεί.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σταθάκης, υπάρχουν αιτήματα για την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης των περιβαλλοντικών μελετών που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουν οι εξορύξεις.

«Η θέση του Δήμου και του δημοτικού Συμβουλίου είναι ενάντια σε αυτές τις δραστηριότητες», ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης, κάνοντας γνωστό ότι τη θέση αυτή την έχει ήδη κοινοποιήσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι αποδεκτές ούτε από την τοπική κοινωνία, και διαφέρουν από την γενικότερη στρατηγική του Δήμου για το χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση