Ρέθυμνο: Έσπασε την καραντίνα για να σκοτώσει λαγό εκτός κυνηγετικής περιόδου

Την Τρίτη 31 Μαρτίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Ρεθύμνου, περιπολούσαν τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή του Αμαρίου. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν ένα άτομο να κινείται πεζό, με χρήση προβολέα, σε έκταση μεταξύ του Πλατάνου και της Λοχριάς. Σύμφωνα με την Α' Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης - Δωδεκανήσου, παρακολούθησαν τις κινήσεις του για 2 ώρες περίπου, ώσπου τελικά κατάφεραν να το προσεγγίσουν –στο μεταξύ έπεσε και ένας πυροβολισμός- και να τον ελέγξουν.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ένας σκοτωμένος λαγός, μια καραμπίνα (6σφαιρη), 16 φυσίγγια, ένας προβολέας και ένα σακίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ρεθύμνου όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη μέρα, όταν με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ η Αστυνομία του επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ για την παραβίαση της καραντίνας λόγω του Covid-19.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες στη συνέχεια μετέβησαν στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου για την υποβολή πρωτόκολλου μήνυσης για την παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα με χρήση προβολέα και για την 6σφαιρη καραμπίνα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Απόφαση Θήρας, η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου καθορίστηκε από 20 Αυγούστου 2019 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020. Το κυνήγι λαγών περιοριζόταν στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση