Ραφήνα: Ζήτησε και πέτυχε να κοπούν δένδρα γιατί του εμπόδιζαν τη θέα στη θάλασσα

Σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου προχώρησε το Δασαρχείο Πεντέλης για παράνομη υλοτόμηση τεσσάρων δένδρων σε προστατευόμενο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, ενώ ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές η υλοτόμηση ακόμη 10 δένδρων στον υγρότοπο των εκβολών του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας δίπλα στο λιμάνι (σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής), όπως ερευνάται και ο προγραμματισμός εκ μέρους του εν λόγω Δήμου της υλοτόμησης τουλάχιστον 69 ακόμη δένδρων.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η υλοτόμηση των 4 δένδρων, την οποία ο εν λόγω Δήμος την βαπτίζει «αυστηρό κλάδεμα», προκειμένου να απαλλαγεί των ευθυνών του, έγινε χωρίς άδεια του Δασαρχείου και προς εξυπηρέτηση ιδιωτικού συμφέροντος.

Δηλαδή, τα 4 δένδρα υλοτομήθηκαν μετά από αίτημα κατοίκου, καθώς εμπόδισαν την θέασή του προς την θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Ενδεικτικά, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αναφέρει σε σχετικό έγγραφό του ότι η υλοτόμηση των 4 δένδρων ζητήθηκε από κάτοικο.

Η σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ραφήνας για την κοπή των 4 δένδρων, έγινε από τη δασονόμο του Δασαρχείου Πεντέλης Μαρία Αρίδα.

Παράλληλα, είναι ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικά στα χέρια Εισαγγελέως Περιβάλλοντος Αιμιλίας Χρυστογιαννοπούλου όλες οι υλοτομήσεις του εν λόγω Δήμου που έγιναν τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

Ακόμη, από την Εισαγγελέα Περιβάλλοντος ερευνώνται η υλοτόμηση ακόμη 10 δένδρων στην εκβολή (δέλτα) του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας, μέσα σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και σημαντικού υγροτόπου της εν λόγω περιοχής, όπως ερευνάται και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοτόμηση τουλάχιστον 69 δένδρων στην περιοχή του επίμαχου Δήμου.

Τι απαντά ο δήμος

Το irafina.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου για να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Ο Δήμος», είπε ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, «κλάδεψε τις λεύκες, δεν έκανε υλοτόμηση (ζητήθηκε από κατοίκους της περιοχής) και ένας κάτοικος έκανε καταγγελία στο δασαρχείο. Το δασαρχείο κινεί τις νόμιμες διαδικασίες και ο δήμος έχει καταθέσει ένσταση».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση