Ρεκόρ ανακύκλωσης στον Λαγκαδά - Νέοι κάδοι και ανακύκλωση ρούχων

Πενήντα νέους κάδους ανακύκλωσης από τους συνολικά εκατό που θα διατεθούν στον Δήμο Λαγκαδά, παρέλαβε τη Δευτέρα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαγκαδά. Οι νέοι μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του δήμου.

Παράλληλα, μέσα στον Δεκέμβριο θα παραληφθούν από την αρμόδια Αντιδημαρχία και νέοι κάδοι κοινών απορριμμάτων για τη διανομή τους σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η θεαματική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στον Δήμο Λαγκαδά τα τελευταία δύο χρόνια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχιση των περιβαλλοντικών δράσεων της δημοτικής αρχής. Το 2014 οι τόνοι των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ήταν μόλις 650, το 2015 αυξήθηκαν σε 980 τόνους, ενώ η φετινή χρονιά (2016) κλείνει με 1.200 τόνους ανακύκλωσης.

Νέα δράση για ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης

Εν τω μεταξύ, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τη διενέργεια μια νέα δράση που στόχο έχει την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λαγκαδά και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE - ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΙΠΩΝ», ειδικοί κάδοι θα τοποθετηθούν σε φυλασσόμενους χώρους εντός δημοτικών κτηρίων, για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων.

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά στις ευπαθείς ομάδες δημοτών.

Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση ενημέρωσης των Δημοτών για όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται από τον Δήμο Λαγκαδά και τον τρόπο που μπορούν να τις ενισχύσουν συμμετέχοντας ενεργά σε αυτές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση